Koppeling met printer

De bestel app heeft een koppeling een Epson printers van de TM-reeks (al dan niet met optie WLAN voor wifi verbinding ipv. bekabeld).

Printer instellen (bekabeld)

De printer zal automatisch detecteren of hij verbinding heeft, na enkele seconden zal hij zijn IP adres afprinten.

Dit IP adres kan je invullen bij de printinstellingen en vervolgens is de printer gekoppeld.

Opgelet: De tablet zal op hetzelfde netwerk als de printer moeten zitten, anders zal de verbinding niet tot stand kunnen komen.

Printer instellen (wifi)

Indien je met wifi werkt, zal je eerst de printer moeten aansluiten op dit netwerk. Hiervoor heb je het paswoord nodig van het wifi netwerk waarop je tablet of laptop is aangesloten. Je dient eerst de Epson app ‘TM utility’ te installeren op je tablet:

In deze app selecteer je de printer (hij zoekt zelf de printers in de buurt) en vervolgens activeer je de wizard ‘wifi setup’. Je zal enkele stappen moeten volgen, onder andere het netwerk kiezen en het paswoord invullen en éénmaal alles is gelukt, zal de printer zijn IP adres afdrukken.

Dit IP adres kan je invullen bij de printinstellingen en vervolgens is de printer gekoppeld.

De tablet zal op hetzelfde netwerk als de printer moeten zitten, anders zal de verbinding niet tot stand kunnen komen.

Printfuncties

Wanneer je op een blokje tikt, zal deze zich openen en de details van de bestelling tonen evenals verschillende printknoppen:

  • Print ticket: hierop tikken genereert een ticket met een lay-out die voor de klant geschikt is.

  • Print werkbon: hierop tikken genereert een print die meer geschikt is voor de productie van de bestelling: gesorteerd, grotere letters e.d.

  • Bekijk productielijst van datum – tijd: hierop tikken opent een productielijst van alle bestellingen op dat specifieke tijdstip samen. Deze kan je dan ook afprinten door in de geopende productie lijst op ‘print productielijst’ te tikken.

Automatisch printen

Indien je deze functie activeert, zal er telkens wanneer er een nieuwe bestelling binnenkomt, automatisch een werkbon worden afgeprint. Wanneer je de bestel app opstart en er zijn reeds bestellingen aanwezig, zullen deze NIET automatisch afgeprint worden.’

Lijst met ondersteunde printers

Epson

Unipage ondersteunt volgende printers van Epson:

  • TM-M30

Let erop dat het model beschikt over een ethernet verbinding (of een wifi module).

Last updated