Bezorgen

Indien je de bestelling tot bij de klant brengt, kan je via de bezorgmodule alle voorwaarden beheren.

Via ‘instellingen’ -> ‘bezorgen’ kan je ook aanvinken dat je de bestellingen ook aan huis levert.

Wanneer je deze functie hebt ingeschakeld, kan je verschillende instellingen definiëren.

Bezorgmomenten

Hier kan je aanvinken op welke dagen van de week je de bestellingen aan huis bezorgt.

Voorwaarden bezorgen

Hier kan je ingeven waar de klant zijn bestelling thuis geleverd kan krijgen. Bovendien kan je verschillende opties ingeven via ‘Nieuwe voorwaarde’.

Type

Allereerst kan je kiezen op welk type je de voorwaarde instelt.

  • Bezorging op adres: ia deze functie kan je door middel van een vast middelpunt en een straal een regio bepalen. Deze regio is dan een cirkel rond het middelpunt. Standaard zal het systeem de locatie van de zaak kiezen als middelpunt maar het is perfect mogelijk om hier een andere locatie op te geven. Je kan ook verschillende afstanden opgeven waardoor je verschillende cirkels creëert. Aan deze regio’s kan je een bezorgkost koppelen en een orderbedrag waarboven het bezorgen gratis is. De klant zal op het einde van zijn bestelling zijn adres moeten opgeven en het systeem zal nagaan of dit zich binnen de cirkel bevindt en of en hoeveel bezorgkost er moet worden gerekend.

  • Postcode: De waarde die je hier kan invullen is een unieke postcode of een rij van postcodes, bijvoorbeeld 4571AD-4682BF. Dit definieert de twee postcodes en alle postcodes ertussen. De klant zal bij bestelling ook zijn bezorgadres moeten opgeven. Bij deze optie kan je ook een bezorgkost koppelen en een orderbedrag waarboven het bezorgen gratis is.

  • Vaste waarde: Wanneer je kiest voor een vaste waarde kan je daar een gebouw of locatie invullen. Dit is bijvoorbeeld interessant wanneer verschillende bestellingen op hetzelfde adres moeten worden geleverd, bijvoorbeeld een grote onderneming met personeel die elk apart bestelt. Bij deze keuze zal de klant zijn adres niet moeten opgeven omdat er hier op een vast adres wordt geleverd. Ook hier kan je een bezorgkost koppelen en een orderbedrag waarboven het bezorgen gratis is.

  • Vrij veld: De keuze ‘vrij veld’ wordt enkel gebruikt in specifieke toepassingen waarvoor je een aparte Unipage support moet krijgen.

Bezorgkosten

Dit is de kost die de klant betaald om op deze postcode zijn bestelling geleverd te krijgen.

Optioneel: Bezorgkosten laten vallen vanaf een bepaald bedrag

Het invulveld gratis vanaf is een bedrag boven dewelke de klant geen kost moet bijbetalen. Heb je bijvoorbeeld bij ‘bezorgkost’ 5 ingevuld en bij ‘gratis vanaf’ 100, dan zal op een bestelling van 50€, 5€ worden bijgeteld als bezorgkost, en op een bedrag van 125€ zal geen extra kost worden aangerekend.

Neem volgende instellingen als voorbeeld:

Bezorgkost

Gratis vanaf

€5.00

€100.00

  • Scenario 1: Klant plaatst een bestelling van €50. Hier zal een bezorgkost van €5.00 gerekend worden, omdat het 'gratis vanaf' bedrag niet bereikt is. De klant zal €55.00 aangerekend krijgen.

  • Scenario 2: Klant plaatst een bestelling van €125. Hier zal geen bezorgkost gerekend worden, omdat het 'gratis vanaf' bedrag werd bereikt. De klant zal €125.00 aangerekend krijgen.

Wanneer je verschillende voorwaarden en/of levertijden wil hanteren voor afhalen en bezorgen, kan je opteren om 2 webshops te activeren.

Bezorgperiode

Hier maak je de keuze tussen een vast tijdstip voor elke dag, de vrije keuze voor de klant of geen uur. Indien je voor een vast tijdstip kiest, is het interessant om te vermelden bij de waarde die je hebt ingevuld wanneer de bestelling moet binnen zijn. Bijvoorbeeld: ‘UZ Gent bestellen voor 11h’.

Een voorbeeld met vaste bezorgtijden:

Postcode

Bezorgtijd

9000

09:00

9030

09:30

9040

10:00

Met bovenstaande instellingen zal de klant kunnen kiezen voor bezorgen in regio 9000, 9030 en 9040. Aangezien de bezorgtijden vast staan, zal de keuze van de regio gelinkt zijn aan het moment van bezorgen. Een klant die een levering wenst in regio 9000, zal automatisch bezorgtijd 09:00 toegewezen krijgen.

Een voorbeeld met variabele bezorgtijden:

Postcode

Bezorgtijd

9000

Op ieder moment

9030

Op ieder moment

9040

Op ieder moment

Met bovenstaande instellingen zal de klant kunnen kiezen voor bezorgen in regio 9000, 9030 en 9040. De klant kan - in tegenstelling to vaste bezorgtijden - zelf een tijdstip kiezen voor bezorgen.

Last updated